Ga naar inhoud

Plastic bedrijfsafval

Heb je ooit gehoord van plasticsoep? Dat is de vervuiling in de oceanen door plastic afval. Deze materialen worden niet op natuurlijke wijze afgebroken door de natuur. Dit zorgt voor enorme overlast voor het leven in de oceaan; er drijven grote ‘eilanden’ van kunststof die binnenkort zelfs vanuit de ruimte te zien zijn.

plastic afval op het strand

Dat is niet de enige reden om plastic bedrijfsafval te scheiden. Ook als ondernemer heb je baat bij een goede afvalverwerking. RolcontainerService.nl biedt flexibele opties voor het ophalen van afval, waaronder kunststof restmaterialen. Naast plastic mag er ook blik in deze rolcontainer, en zelfs kartonnen pakken horen bij het PMD / PBD. Hoe dit in zijn werk gaat, leggen we uit op deze pagina. Kijk voor alle mogelijkheden en tarieven op onze website.

Plastic bedrijfsafval ophalen

Wij komen je plastic bedrijfsafval ophalen wanneer het jou uitkomt en in de hoeveelheden die passen bij jouw organisatie. Zo kun je kiezen voor een 240 liter rolcontainer die geschikt is voor ongeveer 6 vuilniszakken. Daarnaast is er een maat groter met 770 liter inhoud waar ongeveer 19 vuilniszakken in passen. De grootste rolcontainer die we in ons assortiment hebben, heeft een inhoud van 1100 liter, wat gelijkstaat aan plusminus 27 vuilniszakken.

Hoe vaak wil je plastic bedrijfsafval laten ophalen? De hoogste standaard frequentie is tweemaal per week. Eenmaal per week is ook mogelijk of om de week. Weet je van tevoren niet hoe vaak de container vol is? Dan kun je kiezen voor ophalen op afroep. Daarmee biedt RolcontainerService optimale flexibiliteit voor je afvalverwerking. Kijk op de website voor plastic bedrijfsafval en andere restmaterialen en de diverse mogelijkheden. Heb je nog vragen over onze dienstverlening? Neem dan contact op voor meer informatie.

Hoort plastic bedrijfsafval bij PMD of PBD?

Een container met plastic bedrijfsafval lijkt eenvoudig, totdat je ontdekt in hoeveel producten kunststof wordt verwerkt. En dan is er ook nog metaal en aluminium, waar hoort dit afval? De standaard manier van afvalverwerking zoals we die nu kennen, begon in de jaren negentig in België. Kunststof, blik en drinkpakken werden samen ingezameld en bij het recyclingbedrijf gescheiden. PMD staat voor Plastic, Metaal en Drankkartons. Voor alle restmaterialen geldt dat het om verpakkingen gaat. Dus geen speelgoed of andere voorwerpen van plastic of bijvoorbeeld stalen balken in de rolcontainer. PBD staat voor Plastic, Blik en Drinkpakken. De term is iets anders, maar de manier van inzameling of verwerking is niet echt veranderd.

Hoe wordt plastic bedrijfsafval verwerkt?

Eigenlijk hebben we het niet over plastic bedrijfsafval maar over PMD of PBD. Lege verpakkingen van kunststof, blik, aluminium en lege pakken drank of soep mogen samen in dezelfde bak. Bij het afvalverwerkingsbedrijf worden magnetische verpakkingen direct gescheiden van het restafval. Aluminium is niet magnetisch, maar met een speciale techniek kan dit materiaal toch van het kunststof gescheiden worden. Bij pakken is het wat lastiger omdat er naast karton ook een laag plastic en aluminiumfolie is. Maar ook hier is het mogelijk om de materialen te scheiden voor verdere verwerking. Zo kunnen je medewerkers eenvoudig afval in deze containers gooien en zorgt RolcontainerService voor de rest.

Tip voor goedkoper plastic bedrijfsafval

Drinkpakken zoals sap, melk en soms ook soep of wijn horen niet in de papiercontainer omdat ze andere materialen bevatten. Je kunt deze pakken wel plat maken door de punten open te vouwen en er vervolgens een plat geheel van te maken. Draai de plastic dop een stukje open om de lucht eruit te laten. Dan nemen deze verpakkingen veel minder ruimte in en betaal je niet voor lucht.

Twijfel je over welk afval in welke rolcontainer thuishoort? Neem gerust contact op met de klantenservice van RolcontainerService.nl. Voor de meeste soorten afval en restproducten bieden we betaalbare en hygiënische oplossingen.

Rolcontainer huren?

Bij RolcontainerService.nl huur je eenvoudig en snel een rolcontainer voor jouw bedrijf. Stel online jouw rolcontainer samen en laat deze bezorgen bij je vestiging. Toch nog vragen of liever adies over de rolcontainer? Onze klantenservice staat dagelijks voor al je vragen klaar!