Ga naar inhoud

Glasafval bij bedrijven

Glas is een van de meest duurzame materialen. De grondstoffen zijn ruim voorhanden en glasafval is redelijk simpel om te zetten in nieuwe producten. Maar als afval kan het wel wat uitdagingen met zich meebrengen. Glas kan namelijk behoorlijk zwaar zijn en gebroken glas kan gevaarlijk zijn. Met een glasafval container van RolcontainerService.nl kun je makkelijk en betaalbaar glazen flessen, glaswerk of scherven laten ophalen.

Glasafval container

Het merendeel van glasafval wordt opnieuw gebruikt. Met onze rolcontainer service wordt dit makkelijker dan ooit, en dat voor een aantrekkelijke prijs en flexibele contracten. Heb je vaak afval van flessen, potten en ander glaswerk in verschillende kleuren en formaten? Wij nemen glas zonder statiegeld in voor verder verwerking.

Bij RolcontainerService.nl kun je gemakkelijk een glasafval container bestellen. We leveren daarvoor een rolcontainer met een formaat van 72 x 58 x 100 cm die ruimte biedt voor zo'n 4 standaard vuilniszakken. De capaciteit van deze container is 240 liter en hij is gemaakt van duurzaam kunststof.

De frequentie van het ophalen kun je zelf bepalen met opties voor:

  • Twee keer per week
  • Een keer per week
  • Eens in de 2 weken
  • Eens in de 4 weken

Zijn er momenten dat het wat drukker of juist kalmer is? Geef het tijdig aan ons door en we passen het schema voor je aan. Op die manier kun je besparen op kosten en hoeven wij niet voor een lege container langs te komen. Dat is ook nog eens beter voor het milieu. Zo bieden we een 'groene' en duurzame service voor de laagste prijs.

Waarom glas scheiden?

Een container voor restafval is erg handig. Je kunt er al je afval in gooien zonder na te denken over het scheiden ervan. Maar er zijn verschillende redenen om toch voor een glasafval container te kiezen:

  • Door afval te scheiden help je het milieu. Glas is een materiaal dat perfect is voor hergebruik. Het zou zonde zijn als dit in de afvalberg belandt.
  • Een container voor restafval is duurder in huur. Dit afval is vaak niet te recyclen wat betekent dat het geen restwaarde heeft en de belastingen op restafval zijn hoger. Afval scheiden is dus ook gunstig voor je portemonnee.
  • Per container kun je kiezen voor verschillende groottes en ophaalfrequenties. Zo kun je de afvalverwerking binnen je organisatie efficiënt organiseren. Misschien wil je een container voor organisch materiaal wel vaker laten legen dan een container voor 'schoon' afval.

Er zijn items die (deels) uit glas bestaan die je niet in de glasafval container mag gooien zoals injectienaalden en lampen. Gebroken glas mag wel, maar heel glas heeft de voorkeur. Porselein, steen, (helder) plastic en papier mogen niet in deze containers. Als je nog vragen hebt over de voorwaarden, vraag het ons dan gerust.

Hoe wordt glas gemaakt?

Glas is voornamelijk gemaakt van zand. Als je zand met soda en kalk verwarmt tot een temperatuur van 2300 graden Celsius, krijg je een dikke vloeistof die hard en doorzichtig wordt als het afkoelt. Dit proces werd per ongeluk ontdekt door zeelieden die rond 2500 v.Chr. hun kookgerei op een stabiele ondergrond wilden zetten. Er waren geen stenen voorhanden, maar ze hadden wel grote blokken soda bij zich. Door de hitte vermengde de soda zich met het strandzand en vormde een doorzichtige substantie.

Glas is een materiaal dat uitstekend opnieuw te gebruiken is. Het kan meerdere keren worden omgezet in nieuw glas met dezelfde kwaliteitseigenschappen. Ook als object is het herbruikbaar. Toch hebben veel organisaties een glasafval container nodig voor glazen potten, versleten glas of kapotte producten. Bij RolcontainerService.nl halen we je glasafval container op wanneer jij dat wilt. Zet de container 's ochtends buiten en wij regelen de rest.

Tips bij glasafval verwerken

Hier zijn enkele tips voor het afvoeren van glasafval in een container:

  • Scheid schoon van vies glas. Door potten uit te spoelen voorkom je problemen zoals stank en ongedierte.
  • Wees voorzichtig met gebroken glas en als je zakken met glas vastpakt waarvan je niet weet of er losse scherven in zitten.
  • Behandel glasafval, voordat je het in de container doet, alsof het gevaarlijk materiaal is. Gebruik bijvoorbeeld veiligheidshandschoenen. Je ziet een scherf misschien niet meteen, maar het kan wel veel schade aanrichten.

Voor meer info over afvalverwerking en het huren van rolcontainers kun je terecht op RolcontainerService.nl. Neem contact op met onze klantenservice voor al je vragen en opmerkingen.

Rolcontainer huren?

Bij RolcontainerService.nl huur je eenvoudig en snel een rolcontainer voor jouw bedrijf. Stel online jouw rolcontainer samen en laat deze bezorgen bij je vestiging. Toch nog vragen of liever adies over de rolcontainer? Onze klantenservice staat dagelijks voor al je vragen klaar!