Swill afval

Swill rolcontainer huren

Ook wel organisch afval genoemd. Swill is een afvalstroom zonder residu. Gegaarde voedselresten die vrijkomen in keukens, snackbars en andere ruimten waar eten bereid wordt. Swill afval kan eenvoudig verzameld worden in een speciale rolcontainer en wordt opgehaald volgens een afgesproken frequentie. De rolcontainer wordt afgevoerd en tegelijkertijd wordt een schone, gedesinfecteerde speciale swill rolcontainer geplaatst.

  • Maandelijks opzegbaar
  • All-in tarieven
  • Door heel Nederland
Bekijk tarieven

Voedseloverschotten recycling

Restaurants, fastfoodketens, sport- bedrijfskantines, snackbars en vakantieparken waar regelmatig ontbijt, lunch of warme maaltijden en snacks worden geserveerd, bereid en geconsumeerd hebben resten afval vanuit de keuken, vanaf borden en andere bereide etenswaren.

Ook supermarkten, bakkers, poeliers en zelfs bloemenzaken!

Deze productieresten kunnen gevaloriseerd worden, dat wil zeggen dat dit als grondstof na verwerking voor energie gebruikt kan worden. Dit afval kan niet zomaar in de restafval kliko afgevoerd worden.

Swill afval
Rolcontainer verschillende afvalstromen

Oplossing voor swill afval

Wij hebben daar een perfecte oplossing voor. De zogenaamde swill rolcontainer. Hierin kunt u al het overgeblevene van etensresten zoals ontbijt, lunch, warme maaltijden, groen, snacks en al het andere bereide afval voedsel op een zeer milieuvriendelijke manier afvoeren.

Biogas - milieuvriendelijk geproduceerd

Voedselafval wat reeds bereid is, is een basis om er een milieuvriendelijke product: biogas van te maken. Het bio afval wordt vergist en hieruit wordt biogas van geproduceerd. Dit wordt o.a. toegepast als meststof in de landbouw en als grondstof voor de commerciële insectenteelt. In Vlaanderen wordt vanaf 2021 verplicht het keukenafval en etensresten apart in te zamelen.

Milieu
Rolcontainer langs weg

Hoe wordt het swill bij u afgevoerd

Er wordt een rolcontainer van 140 liter bij u geplaatst waarin al het swill afval wordt gedeponeerd. Wij maken afspraken voor het ophalen 2 of 1 keer per week of 1 x per 2 weken. De rolcontainer wordt meegenomen voor verwerking van de swill en er wordt een andere schoongemaakte en gedesinfecteerde rolcontainer tegelijkertijd geplaatst. Zo werkt u mee aan een schoner milieu. “Een groeiverhaal waarin wij sterk geloven”.

Tarieven

Wij kunnen uw rolcontainers ledigen in verschillende frequenties. Dit kan vanaf 1x per 4 weken tot 2x per week.

Bovenstaande kosten zijn per lediging welke RolcontainerService.nl hanteert, deze zijn exclusief 21% btw.

Voor het plaatsen van een rolcontainer rekenen wij € 85,00 exclusief btw. Bij aanvraag van een rolcontainer zult u de plaatsingskosten en eerste lediging via iDEAL betaling voldoen. De kosten zullen door middel van een automatische incasso worden afgeschreven van uw rekening, tijdens het aanvragen zult u hiervoor een machtiging ondertekenen.

Rolcontainer aanvragen?

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van RolcontainerService.nl? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

De medewerkers van de klantenservice staan dagelijks voor u klaar om al uw vragen over afval te beantwoorden. Met jarenlange ervaring in de recycling vinden wij altijd een passende oplossing voor uw vraag.

Aanvragen

Swill

Bedrijven die actief zijn in de horeca zijn ongetwijfeld bekend met de term ‘swill’. Dit zijn namelijk organische restmaterialen die in een rolcontainer van RolcontainerService.nl worden geplaatst en netjes worden opgehaald met een variabele frequentie. Het mag voor zich spreken dat bij organische materialen zoals voedselresten de afvoer van swill op tijd moet plaatsvinden. Ook bedrijven die actief zijn in andere sectoren maar wel een eigen kantine hebben zullen rekening moeten houden met swill. Uiteraard bieden we ook hiervoor een praktische en betaalbare oplossing, meerdere zelfs! Bekijk direct onze concurrerende tarieven op onze website of neem contact op met onze helpdesk voor maatwerk advies. Uw afval is onze zorg!

Swill afval

Er is eigenlijk geen afvalproduct dat zoveel mogelijkheden biedt als swill. Het betreft een verzamelnaam voor organische restmaterialen zoals u deze zult aantreffen in de keuken. Het is echter niet hetzelfde als GFT, de verschillen kunt u verder op deze pagina lezen. Swill kan verwerkt worden tot een energiebron vanwege de hoge energetische waarde. Het is tevens een restproduct dat verwerkt wordt in compost. Als afvalverwerking bedrijf heeft RolcontainerService.nl alle kennis in huis om deze afvalstroom een nieuwe bestemming te geven. Want afval bestaat immers niet, het is slechts een grondstof voor nieuwe producten of toepassingen.

Swill is geen GFT

De scheidingslijn tussen swill en GFT is niet altijd even duidelijk te trekken. Swill bestaat uit de gekookte resten die in een keuken overblijven. Dit kunnen plantaardige producten zijn of dierlijke producten en een combinatie hiervan. Het feit dat ze bereid zijn is een voorwaarde voor dit type afval, GFT is juist een afvalstroom met plantaardig en (voor een deel) dierlijk materiaal dat niet gekookt is. Het is dus niet de bedoeling om tuinafval in de swill container af te voeren, dit moet in de GFT bak. Resten van verwarmde producten mogen soms in de GFT container zoals restjes van botten zolang ze niet gekookt zijn. Een aantal voorbeelden van swill afval zijn:

  • Groenten en fruit (gekookt)
  • Vlees en vis (bereid)
  • Soepen en sauzen
  • Friet en andere aardappelproducten
  • Melk en pap (verhitte zuivel)
  • Gekookte resten voedingsmiddelen

Botten, slachtafval, frituurvet, olie, schelpen van mosselen en tuinafval behoren niet tot swill afval.

De reden waarom swill los verwerkt wordt van (rauw) groente-, fruit- en tuinafval is de verwerking van deze producten. Swill afval leent zich namelijk uitstekend voor het opwekken van biodiesel, biogas en digester. Nadat RolcontainerService.nl de containers heeft opgehaald wordt het verhit om bacteriën te doden. Het materiaal wordt vervolgens gepureerd en door gisting komt er energie vrij.

Kleinere containers, vaker legen

We leveren diverse soorten afvalcontainers in afwijkende maten, in het geval van swill hebben we slechts één maat leverbaar. De container van 140 liter is goed voor zo’n 4 vuilniszakken. Door slechts kleine containers te leveren met een hogere frequentie bij het legen wordt besmetting van gevaarlijke resten voorkomen en nare luchtjes behoren tot het verleden. U kunt uiteraard meerdere kleine containers huren. De ophaalfrequentie kan variëren van tweemaal per week, eenmaal per week en eenmaal per twee weken. Swill bevat geen rauwe producten wat rotting remt, toch is het van belang om de containers regelmatig te laten ophalen.

Voor een swill rolcontainer of containers voor andere restmaterialen kunt u terecht bij RolcontainerService.nl. Reserveer direct een container via de webshop of neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Heeft u vragen?
Onze klantenservice staat voor u klaar:
085 - 029 24 12 & [email protected]